Хауард Ловкрафт и Замрзнатото Кралство

Младиот Хауард Ловкрафт ја започнува својата авантура кога со својата мајка оди во посета на татко си Винфилд Ловекрафт во санаториум. Винфилд е тамошен пациент, кој полудел поради нешто што го има направено. Таткото на Хауард се згрчува од параноја и страв, молејќи го неговиот син да ја уништи книгата која што тој никогаш не требало ја напише. Момчето не вика за време на инцидентот, но си оди дома со мал подарок – ѕвезда од хартија направена од страна на неговиот татко. Кога стигнува дома, љубопитноста му е преголема и Хауард почнува да ја чита книгата на нтатка си. Тој е вовлечен во темен, ладен свет на магијата и измама. Книгата ја раскажува приказната за едно место – R’yleh – царство опишано како „брак меѓу бајките и кошмарите”. Несвесно, момчето изговара неколку зборови напишани во книгата на некој чуден јазик – и се вовлечени преку во структурата на универзумот. Тој се среќава со Deep One, Thu Thu Hmong, кој прво се обидува да го изеде Howard но се вразумува откако момчето му го спасува животот.

This entry was posted in Во кината. Bookmark the permalink.

Comments are closed.