Зошто тој?

За време на еден празник, Нед(Кренстон) заштитнички настроен татко и неговата фамилија доаѓаат во посета на нивната ќерка студентка (Дојч) каде што Нед ја запознава својата најголема ноќна морa: нејзиниот љубезен, социјално заостанат, но изразено богат дечко Лерд(Франко). Како и … Continue reading

24 Недели

Дејството се врти околу дилемата со која се соочува една жена која е веќе во шестиот месец од бременоста кога дознава дека нејзиното неродено дете ќе има Даунов синдром и сериозен срцев дефект. Дали треба да ја избере опцијата за … Continue reading

Матура

Ромео Алдеа, физичар што живее во малечко планинско гратче во Трансилванија, ја израснал ќерка си Елиза со идејата дека штом ќе наполни 18 години, ќе замине да живее и студира во странство. Неговиот план е блиску до остварување – Елиза … Continue reading

Г-ца Слоун

Во ризичниот свет на моќниот политички брокер, Елизабет Слоун е најбараниот лобист. Позната е по својата лукавост и константниот успех, за која што работела се што било потребно. Но кога ќе се соочи со најмоќната конкуренција во кариерата, сфаќа дека … Continue reading

Асасинс крид

„Асасинс крид“ е една од најуспешните акциони ири на денешницата, а ова е прв филм снимен според неа. Continue reading