1
Г-ца Слоун

Г-ца Слоун

Оргинален наслов: Miss Sloane

Жанр: Драма, Трилер

Времетраење: 83 Минути min.

Година: 2016

Земја на потекло: САД

Јазик: Англиски

Сценарио: Jonathan Perera

Режија: John Madden

Улоги: Jessica Chastain, Gugu Mbatha-Raw, John Lithgow

Во ризичниот свет на моќниот политички брокер, Елизабет Слоун е најбараниот лобист. Позната е по својата лукавост и константниот успех, за која што работела се што било потребно. Но кога ќе се соочи со најмоќната конкуренција во кариерата, сфаќа дека цената за победа може да биде превисока.