AW
Тролови од 3 ноември

Тролови

Оргинален наслов: Тролови

Година: 2016

Земја на потекло: САД

Јазик: англиски

Сценарио: Jonathan Aibel, Glenn Berger

Режија: Mike Mitchell, Walt Dohrn

Улоги: Anna Kendrick, James Corden, Justin Timberlake

Кога Мака, оптимистична и весела принцеза на троловите, започнува опасна мисија за спасување на своите најдобри другари од гладниот Берген таа доаѓа до тоа да го молиЗекерал за помош, градскиот кувар- песимистички реалист кој сака да и докаже на принцезатадека светот не е колачи и виножито. Тие двајца заедно ке се впуштат во авантура која ќе ги однесе надвор од светот кој им е познат
Гвен стефани, Џастин Тимберлејк и Ана Кендрик ги позајмуваат гласовите во оригиналната верзија на филмот
Тролови ќе биде синхронизиран на македонски јазик, а во домашните кина пристигнува од 3. ноември.