Успешниот париски издавач Алан, кој се труди да се прилагоди во дигиталната револуција, се двоуми околу објавувањето на најновиот ракопис на својот долгогодишен пријател.
Леонардо, боемски автор кој во своите раце има уште една автофикција за афера со славна личност.
Додека се борат со својата средновечност, технолошките промени и односите со своите жени, издавачот и авторот се во поголеми проблеми отколку што претпоставуваат.

оригинален наслов: Doubles vies
датум: 10.10.2019
јазик: француски
режија: Olivier Assayas
улоги: Antoine Reinartz, Christa Theret, Guillaume Canet, Juliette Binoche, Nora Hamzawi, Olivia Ross, Vincent Macaigne

Related Article