Амитивил: Будење во кината од 27. јули Вистинските случувања му послужија како инспирација на режисерот Френк Калфун за хорор филмот “Амитивил: Будење”, кој ни ја носи приказната за најпознатата проколната куќа во Америка, во која се појавуваат чудни случувања. Бел (Бела Торн), нејзината сестра Џулиет(Мек Кена Грејс) и нејзиниот болен брат близнак Џејмс(Камерон Монаган), се […]

Кога судбината на двата народи зависи од двајца непријатели, ќе биде потребно чудо да се постигне мир или барен едно непланирано патување.   Филмот „Патување” е драма инспирирана од големата пресвртница во британската исткроија, а домашната публика ќе може да го погледне во големото платно од 8 јуни.   По 40 години конфликт во Северна […]

Покрај сјајната приказна, новиот филм од добро познатата трилогија, „Планета на мајмуните: Војна” ќе донесе акција која остава без здив, брилијантна технологија и глумци, кои до последен детаљ ја пренесуваат крајната смисла на режисерот Мет Ривс.   Во третиот дел популарната блокбастер фрашиза, заедницата на генетски модифицирани мајмуни кои ги предводи интелегентното шимпанзо Цезар, влегува […]