Synopsis

Оригинален Наслов: Little Joe

Жанр: драма, научна фантастика

Режија: Jessica Hausner

Сценарио: Géraldine Bajard, Jessica Hausner

Земја на потекло: Австрија, Германија, В. Британија

Јазик : англиски

Времетрање : 105’

Улоги: Emily Beecham, Ben Whishaw, Kerry Fox

Алис е самохрана мајка посветена на одгледување на билки во корпорација која се бави од пронаоѓање на нови врсти. Одгледуваат нов цвет кој покрај тоа што е убав има и терапевтско дејство. Всушност ако се држи на идеална температура, адекватно се храни и редовно се разговара, цветот ја прави среќна личноста која го поседува. Против правилата на компанијата Алис носи еден цвет на поклон за својот син кој го нарекува Малиот Џо. Но набрзо Алис почнува да се сомнева дека новата билка не е така безопасна како што мислеше.