Синопосис

Филмот ја бележи годината на егзил од животот на Стефан Цвеиг, еден од најчитаните писатели на гермаски јазик на своето време – меѓу Буенос Ајрес, Њујорк и Бразил. Како еврејски интелектуалец, Цвеиг се обидува да заземе вистински став кон случувањата во нацистичка Германија, барајќи дом во новиот свет. Овој визуелно и емотивно моќен филм ја истражува значајноста да се биде бегалец, и поставува тешко прашање – дали наглас да се изговори својот став или подобро да се молчи во време на тиранија.
Филмот ја освои Баварската филмска награда за најдобра режија, наградата на Германските филмски критичари за фотографија и главна машка улога, како и Австриската филмска награда за најдобра сценска шминка.

Видео & Фото

1 photos

Напиши коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *