Синопосис

22 јули 2011 година повеќе од 500 млади луѓе беа нападнати од вооружен екстремист во летен камп на остров во близина на Осло. Претходно во денот, истиот човек, постави бомба во владината зграда на Норвашка. Прказната ја следи Каја (18) и нејзините пријатели кои тој кобен ден се наоѓаат во летниот камп, на островот Утоја. Филмот почнува кога група млади ги убедуваат најблиските дека се безбедни на островот и далеку од хаосот кој тој ден настанува во градот. Наеднаш, безбедната атмосфера се претвора во паника предизвикана од првите истрели.

Видео & Фото

27 photos