Јули

Synopsis

Јули е прекарот кој Карлос Акоста го добива од неговиот татко Педро, кој го сметал својот син за Огуна афрички Бог и борец. Како дете, Јули ја избегнува дисциплината и го поминува времето на сиромашните улици на Хавана. Меѓутоа неговиот татко има други планови. Знаејќи дека неговиот син има природен талент за танц, тој го праќа во националната балетска школа на Куба. Јули од мали нозе почнува да ја обликува својата светски позната кариера и станува првиот црн танчер во многу балетски претстави напишани за бели играчи.

Video & Photo

1 photos