Покрај сјајната приказна, новиот филм од добро познатата трилогија, „Планета на мајмуните: Војна” ќе донесе акција која остава без здив, брилијантна технологија и глумци, кои до последен детаљ ја пренесуваат крајната смисла на режисерот Мет Ривс.   Во третиот дел популарната блокбастер фрашиза, заедницата на генетски модифицирани мајмуни кои ги предводи интелегентното шимпанзо Цезар, влегува […]