Филмот „Си беше еднаш во Србија“ на режисерот Патар Ристовски и авторот и продуцентот Звонко Шимунец, е приказна  за Лесковац – „српскиот Манчестер“, -кој станува дел од Европа помеѓу двете светски војни. Остварувањето зборува  за вистинските вредности, пријателствата кои опстојуваат  и искрената љубов. Начин на кој двете големи љубовни приказни и подготвеноста да се […]