• 2.2.1986.
  • Freiburg, Germany
  • Male

Franz Rogowski

Биографија

Актерот е познат по Викторија (2015) и Love Steaks (2013). „Викторија“ (2015) е еден од ретките долгометражни филмови снимени во едно непрекинато слика и ја освои, меѓу другото, Сребрената мечка за исклучителен уметнички придонес за кинематографија, како и Германската филмска награда во шест категории. Од 2015 година Франц Роговски е член на Камерспиеле Минхен.

Филмографија

Име на филмот Датум на издавање
Конечна слобода 2022-06-09