Провокативен еротичен филм кој ги поместува границит на кино уживањето Бајка за возрасни исполнета со гнев, љубов и осаменост, физичка борба, користејќи ги необичните физички метафори за да се опише емоционалната состојба на главните ликови. Доволно е да се каже дека приказната фокусирана на Алексија, која минатата година ја играше извонредната Агата Расел, беше главна […]

Во режија и сценарио на познатиот романски режисер Раду Џуде, филмот „Улаво порно или со среќа дупење“, ја освои наградата за најдобар филм , златна мечка, на филмскиот фестивал во Берлин 2021год. Покрај провокативниот наслов Раду се занимава со двојните стандарди и хипокризијата на денешното општество, за што доби одлични критики како од публиката така […]