Хурија

Синопсис

Хурија е надарена танчерка која сонува да се приклучи на Алжирскиот национален балет. За да врзе крај со крај, таа дење работи како чистачка, а ноќе се обложува во тајни тепачки. Откако била нападната, таа се буди во болница.

Прогнозата е мрачна: таа не може да зборува и сигурно никогаш повеќе нема да танцува. Одбивајќи да го напушти својот сон, таа ги насочува срцето и душата на нејзиното физичко закрепнување. Во центарот за рехабилитација се среќава со други жени кои доживеале слични трагедии. Хурија решава да им помогне да ги совладаат ранетите тела и да станат – и ќе ги научи како да танцуваат.

Видео и фотографија

4 Фотографии