Кадифена кралица

Синопсис

Високо на тибетското плато, меѓу неистражените и недостапни долини, се наоѓа едно од последните светилишта на дивиот свет населено со ретка и неоткриена фауна. Винсент Муние, еден од најпознатите фотографи на дивиот свет, го носи со себе авантуристот и романсиер Силвен Тесон на неговата најнова мисија. Неколку недели ќе ги истражуваат овие долини во потрага по уникатни животни и ќе се обидат да забележат снежен леопард, една од најретките и најтешките големи мачки.

Видео и фотографија

3 Фотографии

Write a comment