Светиот пајак

Синопсис

Новинарката Рахими оди во иранскиот свет град Машхад за да ја истражи смртта на проститутките зад серискиот убиец кој верува дека неговата мисија е да го исчисти светот од грешниците. Дури и кога се приближува до откривање на неговите злосторства, правдата за Рахими станува сè потешка кога многумина го прифаќаат убиецот како херој.

Филмот е заснован на вистинската приказна за „убиецот на пајакот“ Саид Ханаи, кој уби 16 жени меѓу 2000 и 2001 година.

Овој возбудлив криминален трилер го обвини општеството каде грубата правда често е факт на животот.

Видео и фотографија

1 Фотографии